Višňovský: Chcel by som tento deň zmazať zo svojho života

07.09.2011 Celý región

MOSKVA 7. septembra (WEBNOVINY) - Reakcie osobností na stredajšiu leteckú katastrofu ruského klubu KHL Lokomotiv Jaroslavľ:

Ľubomír Višňovský (obranca klubu Anaheim Ducks, spoluhráč Pavla Demitru v reprezentácii SR): "Je to strašná tragédia. Chcel by som zmazať tento deň zo svojho života. Ráno sa zobudiť, ako keby nebol. Vôbec som nečakal, že by som mohol v živote niečo také zažiť. Viem toľko, čo je v médiách. Vola som aj s Paľovou manželkou Majkou, nechce sa mi o tom rozprávať."

Róbert Pukalovič (asistent trénera HC Lev Poprad): "Je to obrovská tragédia, ktorá sa dotýka nielen nás, ktorí sme Paľa poznali, ale aj obyčajných ľudí, ktorí sa niekedy dostali do kontaktu s ním. Nikto z nás si v Poprade nepredstavoval takýto začiatok KHL. Čakáme na rozhodnutie Rady riaditeľov KHL, čo bude ďalej. Môj ruský kolega, ktorý je v takýchto veciach zbehlejší, si myslí, že od toho 10. septembra, kedy čaká aj nás prvý zápas proti Omsku, by sa mohlo v súťaži pokračovať."



Ján Filc (bývalý tréner reprezentácie SR): "Bude veľmi zložité toto prekonať pre každého, kto poznal Pavla. Budú to musieť prežiť najmä jeho najbližší - manželka, deti, rodičia. S Pavlom nás zblížil spolu najmä vancouverská olympiáda. Boli sme na jednej lodi a zblížilo nás to. Vo Vancouveri žijú aj moje deti a moja dcéra sa s jeho manželkou Majkou spriatelili. Je to naozaj zvláštne, že tu už Paľo nie je a nikdy nebude. Vážil som si na ňom, že bol skutočným lídrom a mal vlastný názor."

Július Šupler (tréner CSKA Moskva, bývalý tréner Pavla Demitru v Dukle Trenčín a reprezentácii SR): "Je to obrovská tragédia, ktorá postihla nielen Lokomotiv Jaroslavľ a ruský hokej, ale aj Slovensko. Stratili sme skvelého človeka, otca, hokejistu. Nemôžem sa spamätať z toho, čo sa v Jaroslavli stalo. Najbližším pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť. Nemám bližšie informácie, ani sa k tomu nechcem vyjadrovať. Je to obrovská tragédia. Je mi veľmi ťažko. Aj ja som stratil vynikajúceho priateľa a človeka, ku ktorému som mal veľmi blízko."

Predstavitelia tímu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev Poprad so zdrvením prijali informáciu o tragédii v klube Lokomotiv Jaroslavľ. Vedenie HC LEV Poprad, realizačný tím i všetci hráči vyjadrili úprimnú sústrasť a hlbokú spoluúčasť rodinám a pozostalým obetí leteckej tragédie, ktorá sa stala v Jaroslavli.


ODPORÚČAME:

Hokejista Pavol Demitra zahynul pri páde lietadla v Rusku

OBRAZOM: Pád lietadla pri ruskom meste Jaroslavľ

V lietadle s hráčmi Lokomotiv Jaroslavľ zahynulo 44 ľudí

Nehodu lietadla neprežil nikto z trojice českých hokejistov
 

Vyberte región